top of page

Royal Tokaji Borászat

A borvidék egyik legmeghatározóbb pincészetei közé tartozik. Céljuk, hogy kiemelkedő minőségű boraikkal visszaszerezzék a borvidék világhírnevét.

40 m

Royal-Tokaji-logo-and-text.png

50 m 

Juliet Victor Borászat

Küldetése megteremteni a világ legjobb tokaji borait, tovább mélyíteni a hozzájuk kapcsolódó, kivételes mesterségbeli tudást és újra definiálni a magyar borokról alkotott elképzelést, szerte a világon. 

logo.png

100 m

Művelődési Ház

Kulturális központ. 

logo-1.png

Furmint Ház

Magyarország egyik legnevezetesebb történelmi borvidékén létrehozandó különleges bortudományi kutató-fejlesztő és oktató intézmény a Mád község Önkormányzata és Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás alapján Mád község területén.

Mádi Kúria

Elegáns, mégis családias hangulatú épülete 1907-ben épült, amely eredetileg takarékpénztárként funkcionált. 1930-ban a pénzintézet Szerencsre költözött, így a Rákóczi úti épület egy ideig üresen állt, majd a világháború idején a légvédelmi őrszolgálat költözött az üléstermébe. 

Demetervin Borászat

Számunkra fontos a világörökségi helyi adottságok – talajok, fajták, és szőlőtermesztési kultúra – bemutatása, ezért minden igyekezetünk arra irányul, hogy jellegzetes és tökéletes alapanyagot szüreteljünk a mádi dűlőkből. Családi pincészetünk Tokaj-Hegyalján, Mádon gazdálkodik, kizárólag saját mádi ültetvényeinkből származó alapanyagot dolgozunk fel. 

Szepsy Pincészet

Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. 

Szent Tamás Szőlőbirtok és Borászat

2009-ben olyan birtok létrehozását határozták el, amely megmutatja a furmint és Mád potenciálját és különböző arcait a világnak. Az 1732-es dűlőszelekcióban legjobbnak minősített dűlők közül többön termelnek, elsősorban furmintot. Ők hozták létre az első település szintű száraz bor, a Mád Furmintot, amely Tokaj egyik legnépszerűbb bora. Termelnek a Percze, Nyulászó, Úrágya, a Kővágó és természetesen a Szent Tamás dűlőkben. 

Holdvölgy Borászat

A Holdvölgy 28 hektáron gazdálkodik. Birtokunk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 30 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

130 m

10704026_720612264689352_1714185956454512590_n.jpg

150 m

madi_kuria_logo_fekvo_200.png

160 m

lopdfalappng.png

500 m

logo_k.png

700 m

cropped-madwinelogo2-1.png

1,3 km

hv_logo_webshop.png

Barta Pincészet,

Rákóczi-Aspremont Kúria

A Barta borászat központjában, a Rákóczi-Aspremont kúriában betekintést nyerhet a XVII. századi főúri kényelembe.​

Zsinagóga, Csodarabbik útja-kiállítás, zsidó temető

1795-ban épült fel a gyönyörű, copfstílusú zsinagóga, ami több mint 150 éven keresztül szolgálta a mádi zsidókat. 21. századi felújítását Europa Nostra Díjjal ismerték el, és beválogatták a világ 100 legszebb zsinagógája közé.

Tokaji Borbarátnők Borboltja

A tokaji borbarátnők azért hozták létre társaságukat, hogy a tokaji bor hazai és nemzetközi hírét közös erővel öregbítsék, hogy a helyi szőlőtermesztési, borászati hagyományokat ápolják. A társaság tagjai nagyon fontosnak tartják a kulturált borfogyasztás propagálását, ennek érdekében rendszeresen szerveznek ismeretterjesztő előadásokat, borbemutatókat és borkóstolókat. Tevékenységük nyomán egyre többen ismerik fel, hogy a bor a kultúránk része, és a magas színvonalú gasztronómiai élmény elengedhetetlen alkotóeleme.

Unknown.jpeg

300 m

barta png.png

Szentháromság templom

500 m

medium.jpeg

350 m

1692.jpg

Percze étterem

Mád egyik első osztályú dűlőjének, a Perczének az oldalában elhelyezkedő étterem, ahol egyedi gasztronómiával és borokkal, a településre és a dűlőkre néző egyedi kilátással és vidéki vendégszeretettel várják a kedves vendégeket.

400 m

perczemadlogo.jpg

4,5 km

Sárga Borház

A Sárga Borház a vidék talán legszebb borházépülete, a XIX. század közepén, klasszicista stílusban épült. Az étterem jó időben nyitott terasszal, egy bisztró hangulatú borozásra, kávézásra szánt külső teremmel, egy nyugodt, elegáns étkezésre szánt belső teremmel és egy 60 fő vendégül látására alkalmas gyönyörű különteremmel áll a vendégek rendelkezésére.

cropped-logo_uj-1.png

7 km

Oroszlános Borhotel - Tállya

Az Oroszlános egy hangulatos borvidéki kúria a legszebb tállyai szőlőskertek ölelésében, ahol minden az élet szeretetéről szól: a szőlő, a bor, a finom ételek, a feszengéstől mentes pihenés és a közös élmények jelentik a szálláshely, étterem és közösségi tér alapértékeit. A több mint 450 éves Szirmay kúria oroszlánfejes, szárnyas tölgyfakapuja régi történetekben és szeretnivaló részletekben gazdag világot rejt.

oroszlanos_new_logo.png

Dereszla Bisztró - Bodrogkeresztúr

"A Dereszla Bisztró Tokaj-hegyalja új gyöngyszeme, amely Bodrogkeresztúron a Bodrog partján helyezkedik el. Ebben a csodálatos környezetben várjuk leendő vendégeinket."

9 km

dereszla.png
cropped-labor-logo-1.png

17 km

LaBor Bisztró - Tokaj

"Nincsenek világmegváltó terveink, nem gondoljuk, hogy különbek vagyunk másoktól. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy vendégeink boldogan, mosolygó arccal, egy kellemes emlékkel távozzanak egy-egy étkezés vagy borkóstoló után. Ennek érdekében gondosan válasszuk ki a környékbeli termelőktől a friss alapanyagokat ételeinkhez, folyamatosan lépést tartunk a konyhatechnológiával és az egyik talán legnemesebb célkitűzésünk, hogy reprezentáljuk a Tokaj-hegyaljai régió legszebb borait, helyi termelők alapanyagiból készített ételeinkkel."

25 km

Anyukám Mondta - Encs

"Alapanyag: lehetőleg helyből, de egyébként a világ minden tájáról és még máshonnan is.
Fehér terítő az nincs, de nem a jégtáncrevüben vagyunk.
Kiszolgálás: barátságos embereken, jóképő farmer és vagány póló fehér kesztyű csak télen, hólapátoláshoz.
Hangulat: elképzelem, hogy ("imagine all the people living for today ") John Lennon is jól érezné magát nálunk.
Ízek: na az sok van, még a kovászos uborkában is benne van a szívünk.
Cuccok: Kenyeret sütünk, szörpöt főzünk, kolbászt töltünk, és még egy csomó ünkre végződő dolgot csinálunk. "

intro_logo.jpg

51 km

Végállomás Étterem - Miskolc

"Szeretünk gondolkodni, emlékezni, újraértelmezni, igazán jó gasztronómiát csinálni, az ízeket kiemelő egyszerűség felé haladva. A bükk hegység és a környékünk szépsége adja azt, ami titokzatos hátországként áll mögöttünk, mi pedig minden helyi alapanyaggal szeretettel dolgozunk. Vágyódunk a borok és ételek harmóniájára, komplex élmény nyújtására és vendégeink mosolyára!"

vegallomasetterem-logo.png
bottom of page